Start Training Focusing en Mindfulness in Rijssen op vrijdag 23

Op vrijdag 23 februari 2018 start er een nieuwe training Focusing in Rijssen.

Focusing helpt met het opmerken en begrijpen van moeilijke gevoelens. Het gaat er niet om dat deze gevoelens weg moeten gaan (dat lukt gewoonlijk niet). Je leert deze moeilijke gevoelens op verantwoorde wijze te benaderen, zodat ze hun diepere boodschap aan je kunnen duidelijk maken.

Mindfulness helpt je om te ontstressen, om uit je automatismen en verslavingen te komen en om meer ontspannen bewust te leven.

Focusing is innerlijk luisteren. Daarbij merk je een apart en lijfelijk gevoel op dat veelzeggend is. Dat gevoel wordt de 'gevoelsnotie' (in het Engels 'felt sense') genoemd, of ook wel het 'hoe moet ik dat nou zeggen'-gevoel.

Wie leert op de pauzetoets te drukken, stil komt te staan bij zichzelf en zijn aandacht gebruikt om innerlijk te luisteren zal opmerken dat er zich een dieper gevoel vormt. Dat diepere gevoel noemen we de 'felt sense'. Maar wat is zo'n 'felt sense' nou?

Iedereen heeft weleens een felt sense. Misschien hoor je jezelf dan zeggen: "er is iets". Maar je kunt het nog niet helemaal thuisbrengen, want dit creatieve gevoel begint meestal vaag. Maar door het aandachtig op te merken en er benieuwd naar te zijn kun je er contact mee maken. De boodschap wordt meer en meer duidelijk. Er vormt zich iets. En opeens weet je het. Het is opmerkelijk dat een felt sense iedere keer nieuw is en dat het een verrassend perspectief biedt.

In deze training leer je vaardigheden om om te gaan met deze felt sense.

Meer weten? Klik dan hier.