Training Christelijke Mindfulness

Mindfulness is populair. Mindfulness bestaat uit psychologische oefeningen die je helpen om minder te piekeren en om minder overweldigd te worden door vervelende gevoelens. De deelnemers leren de aandacht op een zodanige manier te gebruiken dat ze bewuster aanwezig zijn in het huidige moment en hierdoor beter innerlijk kunnen luisteren. Ze staan namelijk op een bepaalde manier in contact met hun lijf. Dat heeft een ontspannende en recreërende werking. En ze worden ook minder gevoelig voor de beoordelende invloed van anderen en hun onverbiddelijk strenge eisen aan zichzelf. Ze weten namelijk meer wie ze zelf zijn en wat ze willen. Mindfulness biedt de mogelijkheid om een minder belaste en verstrikte, meer bewuste gemoedstoestand te bereiken.

Integro biedt de christelijke vorm van Mindfulness, waarbij christelijke perspectieven, nederigheid, humor, acceptatie, vergeving, dankbaarheid, edelmoedigheid en compassie voor zichzelf en de ander een belangrijke rol spelen. Mensen ervaren deze training in positieve zin als verandering.

De mindfulnessoefeningen kennen een eeuwenoude christelijke traditie en zijn wetenschappelijk onderzocht op hun werking. Ze stimuleren de ontwikkeling van psychische draagkracht. Ze pakken het piekeren over je toekomst en het herkauwen van je gevoelens en problemen aan. Door piekeren en rumineren kom je juist vast te zitten in jezelf en word je psychische draagkracht verzwakt!

Christelijke mindfulnessoefingen creëren daarentegen innerlijke ruimte om echt naar jezelf te luisteren en daarbij aan te voelen wat wel werkt en je verder brengt. Mindfulnessoefingen brengen mensen in contact met hun lijf en met hun authentieke zelf. Er ontstaat meer ruimte voor rust, overzicht en creativiteit. 

Er start woensdag 7 maart 2018 een training van zeven bijeenkomsten (19.00 uur tot 21.30 uur). U kunt zich opgeven door een sms-je te sturen naar  06 511 465 34. Er is een kort voorgesprek om samen met u na te gaan of deze training iets is voor u en welke doelen er gesteld kunnen worden.

De kosten van deze cursus zijn €245,00.

Na aanmelding krijgt u verdere informatie. 

Cursusleider is Egbert Monsuur.